Kelsey Brookes' Studio

2020-2021
San Diego, CA.

 

The studio aims to become part of the artist’s daily routine by sitting adjacent to the primary residence but also addressing the residential neighborhood as an individualized adaptation to the scale and context.

The site and zoning constraints defined the envelope of the structure, maximizing the small amount of applicable building area. From that point, the primary focus in the design of the studio was to create a pleasant environment for the artist to work in by allowing plenty of natural light into the space and to create a relationship with nature by framing views of its surroundings and the nearby canyon.

“Anything having to do with the brain is interesting to me; I have lots of curiosity and questions concerning existence, both philosophically and scientifically, and because of my background a good place to start my interrogation of life is through the brain.” – Kelsey Brookes

Photography: Onnis Luque